Bart Vermeulen en BBQ-Art

BBQ-Art is ontstaan uit een jarenlange passie voor koken. Mijn grootmoeder komt uit België en heeft haar kookkunsten overgebracht op mijn moeder. Op zondag stond er altijd een heerlijke en goed verzorgde maaltijd op tafel. Gezellig met zijn allen aan tafel. Al vroeg mocht ik meehelpen en zo is mijn liefde voor koken begonnen. Ik vond het heerlijk om naast mijn fulltime baan te ontspannen achter het fornuis. Toen ik ging trouwen zat ik in mijn Italiaanse periode: pasta , lasagne, pizza en heerlijke tiramisu. Na een vakantie in Griekenland volgde de Griekse periode: mousaka, souvlaki en uiteraard baklava. Uitgedaagd door een collega volgde mijn eerste kooksessie “Groot Grieks Gebeuren” voor een 10-tal collega’s. Ze zaten te smullen en al snel volgende er meer Groot Grieks Gebeuren. De 10 collega’s werden er 15, toen 20 totdat ik op een dag voor 40 man stond te koken. Grieks werd afgewisseld met Italiaans, Frans, Hollandse kost en het Midden Oosten.

Omdat ik inmiddels al aardig wat keukenapparatuur bezat ging ik kijken naar iets nieuws en dat werd mijn eerste Kamado. Een ei-vormige BBQ van keramiek. Lekker buiten koken op een fantastisch apparaat met grote brokken houtskool. Zo kwam ik in mijn BBQ periode. Tijdens weer een sessie voor vrienden en collega’s werd er gevraagd waarom ik niet meer ging doen met mijn passie en dat was de vonk voor BBQ-Art.

 

Ik ben gestart met een koksopleiding om mijn skills verder uit te breiden. Hier werd ik heerlijk uitgedaagd en uit mijn gebruikelijke receptuur gehaald. Ook bijzonder veel aandacht voor hygiëne en een goede “mise en place”, voorbereiding is tenslotte alles.

Tijdens mijn opleiding heb ik het ondernemingsplan voor BBQ-Art geschreven. Ook heb ik diverse dagen meegedraaid met catering op locatie bij restaurant “De Huiskamer” in Wormer. Ik heb hier veel inspiratie opgedaan tijdens de Boerderijdagen en Koken in een Kerk.

Op 6 maart 2020 is BBQ-Art ingeschreven in de kamer van koophandel en werd mijn droom werkelijkheid.

BBQ-Art is een woordspeling op barbeque en mijn voornaam maar staat ook voor mijn aanbod: Kunst van de BBQ. Mooie gerechten vanuit allerlei streken waarin al mijn periodes terugkomen: My Big Fat Greek BBQ t/m The Italian Mob.

Wat staat er op het menu?

Al onze menu’s bestaan uit een voorgerecht, diverse hoofd- en bijgerechten en uiteraard een dessert. U krijgt alles netjes geserveerd in buffet-vorm zodat u zelf kunt pakken wat u lekker vindt. De koude voorgerechten en nagerechten worden per persoon uitgeserveerd. Salades en bijgerechten in kommen of op representatieve serveerplanken.

In alle menu’s worden meerdere soorten vlees-, vis- en groentegerechten verwerkt. Ook aan vegetarische/veganistische gasten of aan gasten met een lactose- of glutenallergie wordt gedacht. Met dieetwensen wordt rekening gehouden mits tijdig doorgegeven.

Ter inspiratie heeft BBQ-Art een aantal van zijn favoriete menu’s samengesteld. Wilt u echter iets wijzigen of liever een compleet ander menu, vraag hier dan naar.


In overleg met u kan er altijd een passend menu worden samengesteld.

BBQ-art voor de kunst van de BBQ
BBQ-art voor de kunst van de BBQ

Het 'gereedschap' van BBQ-Art

Op de Kamado Joe Classic (het keramische rode ei) kan BBQ-Art gerechten klaarmaken op hoge temperaturen (Hot and Fast) zoals het dichtschroeien van een dikke steak, het grillen van Shish Kebab of het bakken van een pizza. Hier vind je meer informatie over de Kamado Joe.

Naast de Kamado beschikt BBQ-Art over een Smokey Bandit Goliath. Deze grote pellet-smoker is een echte krachtpatser voor grote hoeveelheden. Hij is net als de Kamado zeer nauwkeurig te regelen en kan gerechten op lage temperaturen garen en roken (Low and Slow). Maar ook met de midden hoge temperaturen weet hij wel raad om grote hoeveelheden te verwarmen, koken en bakken. Meer weten over The Goliath kijk dan hier.